torsdag 12 januari 2017

Hej alla elever och föräldrar på Kvarnens fritids!

Nu har vi lämnat jullovet bakom oss. Som vanligt har vi haft mycket roligt tillsammans. Aktiviteter som vi erbjöd var. Vi har lekt i idrottsalen, tittat på julfilm och myst dagen innan julafton. Bakat scones till mellis och spelat bingo, matat fåglarna vid Edsbergs slott och på hemvägen gick vi till Pandaparken. Vi har spelat bowling och haft pingisturnering. Kaviarparken gick vi till en kylig dag. Vi försökte få eleverna att tillsammans bygga en legostad och måla en ny bild till Kvarnens fritids men tyvärr men det fanns inget intresse. Som avslutning på jullovet fick eleverna göra en god fruktsallad till mellis och dansa till Just dance. Utöver planerade aktiviteter har eleverna kunnat spela sällskapsspel, pärla, rita, bygga med lego och annat. Vi fick se många nöjda och glada barn.

I vår tidigare information skrev vi om att vi väntade på att få 10 nya barn till Kvarnens fritids. Det kommer inte att bli så, mycket pga att våra lokaler inte räcker till.

Vi har fortfarande svårt att i förväg göra aktiviteter för hela veckan. Men, vi gör alltid vårt bästa och försöker se till att eleverna har 2 aktiviteter att välja på. Under vecka: 2 har de kunnat välja på att pärla och I-pad (där de får träna matte och svenska).
Varje vecka erbjuds:
Måndagar erbjuds schack och då har 8 elever möjlighet att få gå och lära sig hur schack spelas.
Torsdagar: idrottsalen (här får en grupp gå åt gången): grön, blå eller röd grupp.

Måndag den 16/1 är det studiedag och skola och fritids är stängt.

Vi kan inte vara nog tjatiga när det gäller barnens kläder. Alla barn ska ha kläder efter väder (tyvärr har inte alla det och fryser) på skolan. Det finns inget dåligt väder bara olämpliga kläder.  Dessutom är det lika viktigt att ha ombyteskläder ifall eleverna blir blöta (underkläder, strumpor, byxor och jumprar bl.a.). Lägg i barnets påsen i kapprummet. Det vore fantastiskt om kläder och skor tas hem som inte används. Tänk på att det är ont om plats. Hjälp ert barn och titta i torkskåpen om de har kläder/skor där.

Är det något som är oklart eller om ni har frågor så hör gärna av Er till oss.
Hoppas alla elever och föräldrar har haft ett fint jullov!
Hoppas alla får en fin vecka!
Hälsningar,
Personalen på Kvarnens fritids

Inga kommentarer: