onsdag 21 augusti 2013

Minnen från sommarlovet 2013
Från vecka 26-32 (onsdag) har vi varit sammanslagna med Torpet och Slottets fritids på Torpets fritids.


Midsommar
Så här fin blev vår midsommarstång och så här trevligt hade vi det. Dagen till ära så serverades en jättegod midsommarlunch och till mellanmål glass med jordgubbar. Det blir inte bättre än så.
5-KAMP med vatten och vattenkrig
Vi fick en toppendag. Alla var med och kämpade och hade roligt. Barnen fick:
*kasta vattenballonger i 2 olika stora hinkar
*bära 2 vattenfyllda hinkar med “raka armar” annars sprutades vatten!
*bära en vattenfylld hink på huvudet
*fylla 2 petflaskor med små muggar
*balansera en vattenfylld ballong rygg mot rygg
*kasta ringar och samla poängUtflykt till Bögs gård
Barnen hade med sig lunch och mellanmål och det är alltid populärt. Vi fick njuta av fint väder och många djur att titta på (getter, hästar, höns, grisar, får och lamm, kanin, kalv och en trähäst). På ditvägen hade vi tyvärr otur med bussarna så vi fick promenera från Malla Silverstolpes väg till Bögs gård. Hemresan var lite bättre då fick vi promenera från Bögs gård till Häggviksrondellen och därefter ta bussen till skolan. Barnen var jätteduktiga och klagade inte.


Stadsutflykt till Rosendals slottsträdgård
Vi fick en trevlig och intressant dag när vi promenerade genom  Stockholm. På Rosendals trädgård hade vi roligt i labyrinten som fanns där. När vi åkte hem tog vi båten från Djurgården till Slussen. Vi hade matsäck med oss och alla fick en glass att mumsa på.


Första dagen åter på Kvarnens fritids efter sammanslagningen med Slottet och Torpets fritids promenerade vi till Spindelparken. Vi passade på att överraska barnen med en glass.Indianparken blev det när barnen fick rösta. Vi tog med mellis och hade en trevlig dag fast det var både solsken och regn.
Barnens sista baddag på sommarlovet  i Rösjöbadet. Lite ruggigt men härligt. Barnen kämpade på med simningen. För att få vara på det djupa vattnet måste barnen kunna simma fram och tillbaka mellan bryggorna. Bra motivation för barnen.


Inga kommentarer: