fredag 23 augusti 2013

VÄLKOMNA TILL KVARNENS FRITIDS!
KLASS 2B OCH 3B
Hoppas att ni alla har fått njuta av en härlig sommar! Vi ser fram emot ett spännande läsår med Er barn och föräldrar.


Den första tiden kommer vi att ta det lugnt så att barnen ska få tid att lära sig rutiner, regler,  lära känna oss och vi dem.


Gemensamma aktiviteter tillsammans med Slottet och Torpet (tisdag-torsdag kl.15.00-16.00) kommer vi igång med efter att barnen har fått önska tre aktiviteter. Det hoppas vi kunna göra under vecka 34. Därefter kommer vi också kunna bestämma vad som blir på barnens önskedag på fredag och måndagar. Vi kommer ut med information om det så fort vi kan.


Aktivitetstavlan
Finns i korridoren utanför Kvarnens fritids. Där sätter barnet upp sig på den aktivitet som hon/han vill göra. Barnet har tidigare kunnat välja på: fotboll på Sportfältet, kojbygge i skogen, promenad till Kaviarparken mm. Om barnet inte vill vara med på en aktivitet kan hon/han sätta upp sig på “PASS” vilket innebär att barnet endast får vara på framsidan av Kvarnen och fotbollsplanen. Vid hemgång flyttar barnet sin plupp under hemgång. Vi vill att barnet ska ta ett större ansvar och att föräldrar lätt kan gå till aktivitetstavlan för att se var  barnet är utan att behöva leta upp en personal. Viktigt! Vid hämtning måste förälder eller den som hämtar barnet alltid ta kontakt med personalen.Ombyteskläder
Vi är ute i ur och skur. Barnen måste ha tillgång till regnkläder, gummistövlar, ombyteskläder på skolan. Då menar vi alltid efter årstid. Vårt kapprum är trångt så vi uppskattar om Ni föräldrar hjälper Ert barn med att ta hem kläder/skor som inte används eller är urvuxet.


Skicka alltid med en lapp  som lämnas till fritidspersonalen om barnet ska hämtas av en annan vuxen eller gå hem med en kamrat mm. Vi försöker minimera telefonsamtal om det är möjligt eftersom det tar tid ifrån barnen där vi behövs så väl.


Mobil
Om barnet har mobil med sig måste den lämnas till fritidspersonalen och hämtas ut vid hemgång. Vi accepterar inte att barnet använder mobilen under tiden som barnet är i skolan.


Mellanmål äter vi kl. 14.10. Därefter har vi samling på Kvarnens fritids då barnen får tid för frågor eller annat viktigt.

Viktigt! Under loven måste föräldrar informera fritids om barnet är meddelat att hon/han ska vara på fritids och inte kommer. Det måste göras innan kl. 09.00!  Annars måste personalen ta tid att ringa förälder och oftast får vi ringa flera telefonnummer innan vi får kontakt. Det tar mycket tid ifrån barnen.

Inga kommentarer: